Werkwijze

Bent u benieuwd hoe wij te werk gaan?

Onze aanpak bestaat altijd uit meerdere fasen. Of het nu gaat om advies voor het aanpassen van een woning, of het optimaliseren van uw woning bij een handicap.

veldhuijzen advies meisje down syndroom glimlach groen

Stap 1: Kennismaking

Tijdens een eerste kennismaking gaat u met ons vrijblijvend in gesprek over uw situatie, (woon)wensen, ideeën en het beschikbare budget. Dit gesprek vormt een eerste verkenning van de mogelijkheden op basis van uw wensen.

Stap 2: Quickscan

Bij overeenstemming over de richting doen wij voor een betaalbaar tarief een eerste verkenning (‘quickscan’), die u binnen enkele weken duidelijkheid geeft over de haalbaarheid en betaalbaarheid van uw wensen, mogelijk al met enkele schetsen. Dit vormt de basis voor de ontwerpfase.

veldhuijzen advies man bril hand schudden geel

Stap 3: Voorbereiding ontwerpfase

In deze fase bezoeken we samen met u de bestaande of nieuwe locatie(s) en werken wij de ideeën uit in eerste grove schetstekeningen aan de hand van het prograama van eisen.
Op basis daarvan kunnen wij de voorlopige plannen inhoudelijk met u afstemmen, mogelijke subsidies onderzoeken, de benodigde expertise inventariseren en op basis daarvan een eerste financiële inschatting maken.

Stap 4: Voorlopig ontwerp

Na de voorbereiding van de ontwerpfase volgt het voorlopig ontwerp. We maken in deze fase tekeningen van de bestaande situatie en op hoofdlijnen een overzicht van de nieuwe toestand (layout-schets) in enkele ontwerpmodellen en hebben voor duurzaam bouwen. Indien nodig hebben we vooroverleg met de gemeente en inventariseren de benodigde vergunningen. Op basis van het voorlopig ontwerp maken we een raming van de bouwkosten.

veldhuijzen advies vrouw op leeftijd papieren rood

Stap 5: Definitief ontwerp

Het voorlopig ontwerp werken we in gedetailleerde tekeningen uit en we doen voorstellen voor de te gebruiken materialen. Vervolgens consulteren we (indien nodig) externe adviseurs, leggen het ontwerp voor aan de welstandscommissie en hebben overleg met toeleveranciers. In deze fase kunnen we een nauwkeurige calculatie van de bouwkosten maken.

Stap 6: Bouwvoorbereidingsfase

In deze fase maken we de bestektekeningen en de technische omschrijving. We vragen de omgevingsvergunning aan (indien nodig) en raadplegen externe adviseurs, waaronder de constructeur. Tevens vragen we de benodigde offertes op.

veldhuijzen advies man bril schrijven blauw

Stap 7: Bouwfase

Tijdens de bouw controleren wij de kwaliteit, houden toezicht op de bouwplaats, overleggen met de aannemer en toeleveranciers, houden de bouwplanning in de gaten en bewaken de totale kosten.

Stap 8: Oplevering en garantie

Vlak voor de oplevering stellen we een lijst met opleverpunten op en houden toezicht op de uitvoering en naleving ervan. Tot slot leveren wij nazorg in de onderhouds- en garantieperiode, maar ook daarna.

veldhuijzen advies man vrouw koppel middelbare leeftijd omhelzing beige

Neem vandaag nog contact met ons op!

Wilt u uw woning levensloop- en zorgbestendig maken? Neem dan vandaag nog contact met ons op en vraag geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

Heeft u nog andere vragen of is er iets onduidelijk? Schroom ook dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u altijd graag verder!

Adres

Caumerbeeklaan 21
6417BE Heerlen
Zuid-Limburg
Nederland